Vi är Skogslugnets Kennel

Thomas Ehnberg

Hej!

Mitt namn är Thomas, född 1985, i Västmanland.
Jag har alltid älskat djur och haft lite olika raser genom åren. Efter min första rottweiler så var jag kär i rasen, p.g.a deras arbetsvilja och kärlek.
Min träning består av mest spår och rallylydnad.

Jag har gått Svenska Rottweilerklubbens uppfödarutbildning och SKK uppfödarutbildning.
Framtidens planer består av att utbilda mig till SBK instruktör.

Johanna Jonsson

Hej!

Mitt namn är Johanna, född 1990, i Uppland.
Jag har alltid haft en stor kärlek för hundar. I vår familj är vi nu inne på våran fjärde rottweiler, (har även haft fler raser i familjen) och bestämde oss nu för att börja föda upp denna trevliga och arbetsvilliga ras.
Jag har till mesta dels tränat rallylydnad, då jag tycker att det är roligt och ett bra sätt att få en bra kontakt med sin hund. Förare och hund får hjälpas åt för att klara av banan tillsammans.

Jag har gått uppfödarutbildningen via SKK.

Vi har rottweiler för att

Stor och härlig

En kraftig hund som är medelstor till stor. Mankhöjd för hanar är 61–68 cm och för tikar 56–63 cm. Vikt är för hanar ca 50 kg och för tikar ca 42 kg.

Kärleksfull familjehund

Rottweilern är till sin grundläggande natur vänlig och godmodig. Den ska vara mycket tillgiven, följsam, lydig och arbetsvillig. Den fungerar även väl som aktiv familjehund.

Mycket energi

Rottweiler är en utpräglad brukshund med framgångar inom flera bruksgrenar. Rasen passar till samtliga bruksgrenar även om den är bättre i vissa.